Spring naar de content

Nicolaas Klei wint HP-Eeuwprijs

De Haagse Post bestaat 100 jaar, en ter gelegenheid van dit unieke journalistieke jubileum is vanavond in De Balie in Amsterdam de HP-Eeuwprijs uitgereikt aan Nicolaas Klei.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Van de deelnemers wist Klei volgens de jury het meest treffend zijn ‘Verhaal van alledaagse waanzin’ te beschrijven, naar een rubriek die begin jaren tachtig een stilistisch memorabel onderdeel was van de Haagse Post.

Juryvoorzitter Gijs van de Westelaken had eervolle vermeldingen voor John Jansen van Galen en Hans Jansen, maar het was Nicolaas Klei die over ‘het mooiste pennetje’ beschikte. Klei, bekend als wijnschrijver en auteur van de Omfietswijngids, ontving naast de HP-Eeuwprijs een cheque van 2500 euro, ter beschikking gesteld door HP/De Tijd-directeur Jacques de Leeuw.

De column van Nicolaas Klei is te lezen in het dubbeldikke winternummer van HP/De Tijd, dat vanaf 10 december in de winkel ligt. Bij deze uitgave ontvangt de lezer bovendien gratis de eenmalige, 132 pagina’s tellende bewaaruitgave HP 100 jaar, met daarin de beste, opvallendste en meest verrassende stukken uit de geschiedenis van de Haagse Post.

De dubbele uitgave van HP/De Tijd ligt vanaf 10 december in de winkel. Koop hem hier digitaal, of sluit hier een voordelig abonnement af.

covers

Foto Nicolaas: Jesaja Hizkia

Onderwerpen