Spring naar de content

Terugkijken: hysterisch gillende meisjes bij RTL Late Night

Na wekenlange aankondigingen en promotie – zoveel mogelijk uitmelken leek het devies bij de talkshow – was het gisteren dan eindelijk zo ver: de uitzending van RTL Late Night met One Direction.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Met 881.000 kijkers scoorde het niet bepaald goed – normaal zit men rond de miljoen -, maar dat was ook wel te verwachten aangezien de vaste schare kijkers waarschijnlijk geen fan is van de Britse boyband.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wekenlang ging het bij RTL Late Night bijna nergens anders meer over. Fans konden kaartjes winnen om bij de opnames in Ziggo Dome te zijn. Daar zat ook nog een staartje aan: om te winnen, moesten de fans bellen naar RTL Late Night. Zo’n telefoontje kostte 45 cent per keer. Een meisjes zei voor 49 euro te hebben gebeld, een ander durft haar rekening niet te bekijken. Ouders én fans reageerden woedend. Ouders vanwege de hoge kosten, de tienermeisjes omdat ze geen kaartjes konden bemachtigen. Ook Humberto Tan zelf haalde zich de woede van de fans op de hals nadat hij Twitterde dat ze nogal veel klaagden.

Voor 200 meisjes kwam de droom uiteindelijk uit. En dat ging wederom met een hoop hysterie gepaard. Bekijk hier enkele fragmenten van de uitzending terug: