Spring naar de content

Twaalf potentiële opvolgers voor De Avondetappe-zonder-Mart-Smeets

Met het kennelijke vertrek van Mart Smeets bij het televisieprogramma De Avondetappe lijkt ook het programma zelf ten einde. De Avondetappe was Smeets en vice versa en andersom en wederkerig. Er moet dus een nieuw programma komen, gesteld dat mensen nog altijd ’s avonds laat naar een zoele nakaartshow over de Touractualiteit willen blijven kijken, ook als die niet meer gepresenteerd wordt door Mr. Zoele Nakaartshow over de Touractualiteit. Hier alvast twaalf suggesties.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

1. De Laatavondetappe.
Dagelijkse late latenight-talkshow onder leiding van Mart Smeets waarin wordt teruggekeken op de hoogte- en dieptepunten uit twaalf jaar Avondetappe.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

2. Koersen met sterren.
Dagelijkse show waarin iedere dag een andere BN-er een dag meerijdt in het Tourpeloton. Presentatie: Mart Smeets.

3. Op zoek naar #DeMart.
Dagelijks uitgezonden talentenjacht waarin op zoek gegaan wordt naar de perfecte opvolger van Mart Smeets. Kandidaten als Herman van der Zandt, Filemon Wesselink, Gio Lippens en Edwin Winkels worden onder meer getest op hun truien, overhemden en het jongleren van de ballpoint tussen de vingers. Vakjurylid Mart Smeets geeft iedere dag zijn ongezouten kritiek, gastheer is Mart Smeets.

4. Martsche vrouwen.
Comedyserie waarin gefortuneerde, vrouwelijke fans van een televisiepresentator gaan skiën in Lech. Naar een idee van Mart Smeets. Met o.a. Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk.

5. Heel Holland Mart.
Martwedstrijd waarin tien talentvolle amateurMarts strijden om de titel ‘Mart of the Year’. Presentatie: Martine Bijl en Mart Smeets.

6. De slechtste coureur van Nederland
Contest waarin verschillende wielrenners die om onduidelijke redenen een contract bij een World Tour-team hebben gekregen het tegen elkaar opnemen. Onder de bezielende en hilarische leiding van Mart Smeets en Ruben Nicolai moeten de deelnemers onder meer de Mont Ventoux beklimmen zonder knechten, een afdaling in de mist afleggen en gedurende een hele dag de presentatoren uit de wind houden.

7. The Voice of Mart
Imitatieshow. Door John de Mol bedacht format waarin vier wielerliefhebbers thuis op de bank met hun rug naar de tv zitten en moeten proberen te horen wie de echte Mart Smeets is.

8. Wie is De Mart?
Dagelijkse spelshow waarin tien bekende Nederlanders een opdracht moeten uitvoeren om geld in te zamelen voor meer sport bij de Publieke Omroep. Een van hen is echter Mart Smeets.

mart-smeets-avondetappe9. Mart als Roet
Serie minidocumentaires van Sunny Bergman over hoe het is om in het Nederland van 2014 Mart Smeets te zijn. Met onder anderen: Mart Smeets.

10. Dit was het, Mart
Satirische nieuwsshow waarin teamcaptains Raoul Heertje en Thomas Acda iedere dag het nieuws rond de voorbereidingen voor de Avondetappe 2016 volgen.

11. De Reünie
Presentator Mart Smeets brengt gasten van de eerste jaren van De Avondetappe weer samen. Hoe is het nu met ze? Waar zijn ze terecht gekomen? Op een dagelijks wisselende locatie in Frankrijk spreekt de presentator van toen met de gasten van toen.

12. Met De Mart op tafel
Dagelijkse blufshow met vragen over de Touractualiteit, waarbij Mart Smeets als tafelheer op tafel zit en na iedere ronde de antwoorden geeft. Presentatie: Joost Prinsen.

Of we doen gewoon lekker toch nog een jaartje Avondetappe.