Spring naar de content

Zien: zo’n kristalhelder bevroren meer zag u niet eerder

In het noorden van Slowakije, aan de grens met Polen, ligt het Hoge Tantras gebergte, een natuurgebied dat wordt bevolkt door bruine beren, wolven en het meest heldere water dat u zich kunt voorstellen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gerben Vlasveld

Dat de natuur veel moois te bieden heeft is bekend, maar het bevroren meer waarover deze twee hikers in het Tatras National Park in Slowakije lopen is gewoonweg spectaculair. Waar wij in Nederland vaak te maken hebben met een zanderige of modderige bodem die het water troebelig bruin kleurt, heeft dit Slowaakse bergmeer een steenachtige bodem, het water is onbeschrijfelijk helder.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De twee wandelaars die in onderstaande video het bevroren meer oversteken moeten het gevoel hebben gehad te zweven, enkele meters boven de rotsbodem.

Onderwerpen