Spring naar de content

Terugkijken: Arjen Lubach over het falende ICT-beleid

De wekelijkse tirade van Arjen Lubach in zijn show Zondag met Lubach is vrijwel elke keer raak. Onder meer het privacybeleid van Rutte II en de financiële constructies waarmee multinationals belasting ontwijken werden al door het multitalent met een flinke portie humor gekraakt; zondagavond was het ICT-beleid van de overheid aan de beurt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Want daar gaat ‘bijna niks goed’, concludeerde de commissie-Elias eerder dit jaar. De schade bedraagt jaarlijks tussen de 1 en 5 miljard euro. De overheid heeft dit jaar ondersteuning voor Windows XP – een computersysteem uit 2001 – aangevraagd bij Microsoft: kosten 3 miljoen euro. En ga zo nog maar even door.

De oplossing voor dit probleem? Volgens de commissie-Elias is dat het oprichten van ‘een tijdelijk bureautje’. Genoeg munitie voor Arjen Lubach en zijn team om wederom een bijzonder onderhoudende en geestige rant te produceren. Soms kan een filmpje van een minuut of acht veel duidelijker maken hoe dramatisch het ergens mee gesteld is dan een maanden durend onderzoek waar een vuistdik rapport van wordt gemaakt (of beter: een goed gemaakt filmpje kan dat altijd).

Lees ook ons interview met Arjen Lubach in ons dubbeldikke winternummer dat nu in de winkel ligt en hier online te lezen is.