Spring naar de content

Opmerkelijke hype: studenten schreeuwen massaal de boel bij elkaar

Om tien uur ’s avonds eens lekker keihard uit je raam schreeuwen. Waarom? ‘Omdat het kan’, placht men dan te zeggen. Het schijnt een Zweedse traditie te zijn die inmiddels voet aan de grond heeft gekregen in Amsterdam. Ene Tom Brok opende de Facebookpagina ‘The Houthaven Scream’ en sindsdien gaat het los.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Naast schreeuwsessies in de Houthavens is de hype nu ook overgeslagen op studentencomplex Uilenstede. Daar ging men gisteravond zo te keer dat de politie niet wist wat er aan de hand was en rukte men rond half elf in de avond uit met vier busjes en vloog er tevens een politiehelikopter boven de wijk, weet stadszender AT5.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Waar deelnemers aan de meeste hypes als ‘planking’, en de ‘nat pak-nominatie’ de medemens er niet in de weg zitten, kan dat van de schreeuwpartijen niet bepaald gezegd worden, zoals is te zien op onderstaande beelden. Wij houden ons hart vast voor wat Nederland te wachten staat als deze hype ook buiten de studentenwereld viral gaat.

Onderwerpen