Spring naar de content

Zien dit weekend: Serious Request, Coco Chanel en Johnny Depp in Wonderland

Thuis voor de buis of voor het bioscoopscherm met popcorn: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

DJ's Glazen Huis zijn...Serious Request in Haarlem
Donderdag trapte 3FM zijn jaarlijkse fundraiser Serious Request af. Dit jaar staat het Glazen Huis in Haarlem, waar dj’s Domien Verschuren, Coen Swijnenberg en Gerard Ekdom dit jaar een week lang zonder eten zullen resideren om aandacht te vragen voor vrouwelijke slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden.
‘Serious Request’, dagelijks om 19.30 uur op NPO 3.

Fotosessie koninklijke familieOranje Jaaroverzicht
Ook dit jaar blikt de NOS terug op het afgelopen jaar door een oranje bril. Hoe zag het jaar eruit voor ons Koninklijk Huis? De eerste Koningsdag en het eerste staatsbezoek, het afscheidsfeest van prinses Beatrix, de MH17-ramp, reuring over een prijzige villa in Griekenland. Astrid Kerssebom verzorgt de presentatie.
‘NOS Oranje Jaaroverzicht 2014’, vrijdag 19 december om 20:30 op NPO 1.

Uitreiking Rembrandt Awards 2014Loft
In 2010 verfilmde regisseur Antoinette Beumer het succesvolle Belgische misdaaddrama Loft, met in de hoofdrollen Barry Atsma, Fedja van Huêt en Jeroen van Koningsbrugge. De titel verwijst naar een geheim appartement waar zij (allen getrouwd) hun minnaressen ontvangen. Dan treffen ze op een ochtend het lijk van een jonge dame aan.
‘Loft’, zaterdag 20 december om 20:30 op NPO 3. Bekijk hier de trailer.

chanelMadame Chanel
In de jaren twintig van de vorige eeuw was ze hét icoon voor damesmode: Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Het Franse meisje dat begon als naaiassistente groeide uit tot wereldberoemd couturier. In deze voor een Emmy genomineerde televisieverfilming van haar leven uit 2008, wordt Coco gespeeld door Shirley MacLaine, haar jongere versie door actrice Barbora Bobulova.
‘Coco Chanel’, vrijdag 19 december om 20:30 bij RTL 8

thumbDe Deense western
In The Salvation, vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien, speelt Mads Mikkelsen (Casino Royale, Jagten) een Deense cowboy in de Verenigde Staten, getormenteerd door de moord op zijn jonge zoontje en vrouw.
The Salvation’ is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer.

ERMELO-KOEIEN IN DE WEI-BOERIN AGNESBoer zoekt Vrouw jubileert
Dit jaar vieren Boer zoekt Vrouw en Yvon Jaspers hun tienjarig bestaan, met een tweedelige special waarin wordt teruggeblikt op zeven seizoenen met een aantal van de kandidaten. Zondags zwijmelen op de bank dus in aanloop naar een nieuwe serie.
’10 jaar Boer zoekt Vrouw’, zondag 21 december om 20:20 op NPO 1.

wonderlandAlice in Wonderland
Nadat Johnny Depp vorig weekend op NET5 verscheen als Willy Wonka in Charlie & Chocolate Factory, en het weekend daarvoor als vampier in Dark Shadows, zal hij deze zondag te zien zijn als de Mad Hatter in Alice in Wonderland uit 2010. Critici roemden de film om een indrukwekkende visuele vormgeving. De film werd beloond met Oscars voor beste kostuumontwerp en beste production design.
‘Alice in Wonderland’, zondag 21 december om 20:30 op NET5. Bekijk hier de trailer.