Spring naar de content

Expo: het kersverse ontwerpersduo TOMASenWIES

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: het kersverse ontwerpersduo TOMASenWIES uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Tomas Kroes (Zwolle, 1990) en Wies Adrianow (Goes, 1984) leerden elkaar kennen op de opleiding Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na een aantal succesvolle studieprojecten samen te hebben gedaan, besloten ze in 2014 - nadat ze allebei waren afgestudeerd - de handen ineen te slaan.

Over hun werk
“VAAL, waarvan je hieronder het de eerste zeven producten ziet, is de eerste collectie die we als ontwerpersduo TOMASenWIES hebben gemaakt. Het is geïnspireerd op Nederlandse ambachten. Voordat we beginnen gaan we eerst op zoek naar alles wat ons fascineert binnen het thema. Een inspiratiebron kan voor ons een begrip zijn, een fenomeen, een titel of een woord. Daarna gaan we een beetje experimenteren. Wat is leuk, wat niet? Welk materiaal werkt wel, welk materiaal werkt niet? Vaak ontwerpen we vanuit het materiaal, en dan kijken we hoe we het ontwerp het best kunnen maken. In de toekomst zien we TOMASenWIES als een commercieel modelabel dat twee à driemaal per jaar een collectie lanceert, dat vervolgens vercommercialiseerd en verkoopt in zowel binnen- en buitenland. Ook willen we toenadering zoeken tot ambachtslieden die ons willen helpen met het vervaardigen van onze collectie. Handwerk blijft verfijnder dan massaproductie. Dat voelt gewoon beter voor ons.”

Meer werk van TOMASenWIES vindt u hier.

vaal-armbanden
Armbanden

 

vaal-ketting2
Halsketting

 

vaal-kettingen1
Halskettingen

 

vaal-rugzak
Rugzak

 

vaal-schoenen
Schoenen

 

vaal-tasclutch
Tasclutch

 

vaal-alles
De gehele collectie VAAL

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.