Spring naar de content

Wisselende reacties op vertrek Trouw-columniste

Na Anniek van den Brand vertrekt nu ook Elma Drayer bij Trouw. Beide columnisten zijn niet te spreken over hoe de hoofdredactie omgaat met de rol rond Perdiep Ramesar, de journalist van wie 126 artikelen werden ingetrokken omdat hij bronnen bleek te verzinnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

In een interview met de Volkskrant legt Drayer, die ook een mediacolumn in Vrij Nederland heeft, woensdag uit wat haar precies deed besluiten om met haar column te stoppen. “Ik was een van de redacteuren die al jaren geleden zeiden: die man (Ramesar – red.) klopt niet. Hij komt zelden met een bron met naam en toenaam. Dat zie je als je een ervaren journalist bent. Dat is intuïtie. Ik heb ook nooit een column geschreven over stukken van Perdiep, omdat ik hem niet vertrouwde.”

“De top van de krant moet uit deze zaak consequenties trekken. Tot twee keer toe heb ik aan Van der Laan de huidige hoofdredacteur – red.) gevraagd of de hoofdredactie overwogen had haar functioneren ter discussie te stellen. Maar de sfeer was: zand erover. Daar ben ik het niet mee eens. Hoe moet je nog gezag uitoefenen als je je zo hebt gedragen?” Maandag vroeg ook voormalig Tweede Kamerlid Tofik Dibi zich op deze site al af waarom Ramesar zoveel kon verzinnen en er voor de hoofdredactie geen verdere consequenties aan lijken te zijn verbonden.

De reacties op het vertrek van Drayer – dat ze overigens dinsdag aankondigde tijdens een redactiebijeenkomst, maar nog niet door Trouw wordt gemeld – lopen behoorlijk uiteen. Enkele twitteraars menen dat het achteraf wat makkelijk praten is…

…Terwijl anderen het juist voor haar opnemen…

…Of niet zo goed weten welke kant te kiezen

Weer anderen vrezen dat door het vertrek van Drayer mogelijk meerdere Trouw-redacteuren op zullen stappen.


 Maar om aan het enigszins trieste geheel toch nog een gezellig kersttintje te geven:

Onderwerpen