Spring naar de content

Moven met die shit! Wat staat ons te wachten in 2015?

Het kon niet uitblijven. Vliegen er rond Kerst voornamelijk overzichtslijstjes om je oren met daarin de beste boeken van het afgelopen jaar, de ziekste mond-borst-en-kontverbouwingen, de domste films  et cetera, rond Oud en Nieuw moet er worden voorspeld. Wat gaat het komend jaar brengen? Wat wordt het helemaal wel of niet? Hot or not, uit of in, dá shit, dá bomb of gewoon ruk, wie zal het zeggen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Johanna Geels

Ik niet. Ik heb geen idee wat het komend jaar gaat brengen, en het zal me ook eerlijk gezegd mijn natuurlijk welgevormde reet roesten. Maar de mensen hebben behoefte aan opsommingen. Het maakt ze rustig en gelukkig. Dus, vooruit met de geit (nummer 3 van het lijstje: ‘meest ouderwets gezegde ooit’), gaan met die banaan (nummer 6), oftewel, moven met die shit. Komt ie:

Exit Groningen
Ten eerste zal Groningen wegzakken in de weerbarstige klei door aardgaswinning. Iets dat eigenlijk al verwacht werd in 2014, maar, o wonder, nog steeds niet is gebeurd. Er hangen echter al te veel dorpen scheef in hun voegen en menig pand is reeds jammerlijk in elkaar gezakt, dus erg lang kan het niet meer duren voor wij nog slechts in de verleden tijd over deze provincie kunnen spreken. Wat er met de Groningers gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Niemand heeft daar eigenlijk nog over nagedacht, en ik vermoed dat het ook niemand iets kan schelen.

Into the light bij RTL Late Night
Ten tweede zal het licht bij RTL Late Night worden veranderd zodat niemand daar aan tafel er nog als een Marokkaanse travestiet of te dik opgemaakte plofkip hoeft uit te zien. Dit tot groot ongenoegen van de media, die straks niets meer hebben om over te schrijven, maar gelukkig hebben we onze wegzakkende provincie nog. Als de vluchtelingenstroom eenmaal op gang komt, er overvolle bootjes op de Waddenzee zullen afdrijven richting de eilanden zal er genoeg persoonlijk leed zijn om over te berichten. Drama’s waar de lippen van Yolanthe bij zullen verbleken, wat ik je brom! (nummer 1 op de lijst van meest suffe uitspraken).

NS dienstregeling
De NS zal zoals verwacht op oude voet doorgaan. En eigenlijk is dat wel mooi, in zo een verwarrende wereld als de onze. Overal op aarde spant het erom, nooit was er zoveel oorlog, armoede, dreiging en onzekerheid. Wat betreft de NS echter zal niemand zich ook maar een seconde hoeven af te vragen hoe het met de dienstregeling is gesteld. Die zal namelijk elk moment van het jaar, op elke plek in dit land, ruk zijn. Ook in 2015 zullen de treinen zelden of nooit op tijd rijden in verband met winterse sneeuw of dooi, herfstblad, zomerzon, wind, regen, vaste feestdagen, wekelijks terugkerende weekenden, kortom, alle onzekere factoren die je maar kunt bedenken.

Cocoonen
Tot slot zullen we in 2015 allemaal bij elkaar kruipen. Cocoonen wordt weer helemaal in. Er zullen, na de privacyschendende dreigingen van onder andere Facebook, weer ouderwets brieven met lakzegels worden verstuurd, telefoontjes naar vaste lijnen worden gepleegd, gesprekken worden gevoerd in supermarkten en op dorpspleinen zonder bang te hoeven zijn dat de inhoud daarvan zal worden gebruikt in vage reclamecampagnes. Ook gaan we weer lekker ouderwets video’s huren in plaats van ons te ergeren aan Popcorntime die oeverloos lang buffert, XBMC waarbij de ondertiteling zelden synchroon loopt of het magere aanbod van Netflix.

We gaan het leven in 2015 gewoon weer zelf maken, lieve mensen. Zelf doen, bedenken en ondernemen. Zonder gluurders, tuurders of voorkauwende kijk-en-aaischermpjes. Moven met die shit! Ik heb er zin an.