Spring naar de content

Video: wat u niet wist van vuurwerkspektakels wereldwijd

Wij moeten nog even geduld hebben, maar in Sydney is het inmiddels 2015 en is om twee uur ’s middags Nederlandse tijd voor vele dollars aan vuurwerk de lucht in geschoten. De vuurwerkshow in de Australische havenstad staat bekend om zijn grandeur, en is vandaag voor het eerst vastgelegd met een cameradrone voor een wereldwijd kijkerspubliek. In de komende uren zullen nog vele lichtspektakels volgen. Hieronder wat feiten en cijfers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Met ruim anderhalf miljoen bezoekers blijft Sydney de drukst bezochte stad tijdens de jaarwisseling. Vorig jaar trokken New York en Berlijn beide een miljoen Nieuwjaarstoeristen, Londen 700.000 en Parijs 100.000. (In Amsterdam bezoeken jaarlijks zo’n 20.000 mensen het officiële aftel-evenement.)

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In 2013 werd in Dubai voor ruim 10 miljoen euro aan vuurwerk afgestoken, wat adembenemende taferelen rond de hoge gebouwen van de stad opleverde. En wist u dat de vuurwerkshow in Londen meestal zo’n elf minuten duurt?

Hieronder ziet u een informatieve videocompilatie van al het moois.