Spring naar de content

Zien dit weekend: Amsterdamse misdaad, undercover in Bangladesh en Marco Bakker

Thuis voor de buis of voor het bioscoopscherm met popcorn: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

HP1Misdaad in Mokum
Amsterdam werd recentelijk als decor gebruikt in de serie A'dam – E.V.A., en eerder al in de misdaadreeks Penoza. Vanaf vrijdag is op de publieke omroep Noord Zuid te zien, waarin Ariane Schluter rechercheur Dana speelt, die met haar dochter verhuist van Amsterdam-Zuid naar Amsterdam-Noord. Paula van der Oegst regisseerde serie, waarmee Noord Zuid het tweede samenwerkingsverband is van haar en Schluter sinds de veelgeprezen film Lucia de B.
Noord Zuid’, vrijdag 2 januari om 20.30 op NPO 1.

HP3Undercover als textielhandelaar
In 2013 bezweek in Bangladesh de textielfabriek Rana Plaza onder het gewicht van enkele illegaal gebouwde bovenverdiepingen. De ramp kostte meer dan duizend mensen het leven en wakkerde het debat over onveilige werkomstandigheden in de Bengaalse textielindustrie aan. Documentairemakers Teun van de Keuken en Roland Duong reisden af naar Bangladesh en gingen als textielhandelaren undercover in de industrie.
‘De slag om de klerewereld’, vrijdag 2 januari om 21.20 op NPO 2.

HP7Misbruik in de kerk
Op de Amerikaanse St. Nicholas-school verdenkt zuster Beauvier (Meryl Streep) collega pastoor Flynn (Philip Seymour Hoffman) van kindermisbruik. Kloppen haar vermoedens, of is hij het slachtoffer van valse verdenkingen? De film Doubt dateert uit 2008 en werd genomineerd voor vele Oscars. Naast Streep en wijlen Hoffman vertolken ook Amy Adams en Viola Davis hoofdrollen in de film die regisseur John Patrick Shanley baseerde op het gelijknamige, door hemzelf geschreven toneelstuk.
‘Doubt’, vrijdag 2 januari om 23.45 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

HP9 kopieDe nieuwste Bondfilm
In 2012 kwam de langverwachte dertiende Bondfilm Skyfall uit, de tot op heden meest bekeken Bondfilm ooit. Voor acteur Daniel Craig is het de derde keer dat hij in de huid kruipt van ’s werelds meest bekende spion. Hij wordt bijgestaan door Javier Bardem als de schurk Raoul Silva, Naomi Harris als Eve Moneypenny en Judi Dench als de onvervangbare M.
‘Skyfall’, zaterdag 3 januari om 20.00 op RTL 4. Bekijk hier de trailer.

HP2George Clooney op Hawaï
In The Descendants wordt Matt King (George Clooney) door het noodlot getroffen. Zijn vrouw krijgt een ongeluk en raakt in een blijvende coma. Matt komt alleen voor de zorg van zijn dochters te staan, en moet beslissen wat hij doet met het stuk Hawaïaanse grond dat hij erft. Het script van The Descendants werd in 2012 bekroond met een Oscar.
‘The Descendants’, zaterdag 3 januari om 20.00 op RTL 5. Bekijk hier de trailer

Feest 50 Jaar TROSMarco Bakker, na het ongeluk
Nadat operazanger Marco Bakker in 1997 een ongeluk veroorzaakte met dodelijke afloop, raakte zijn carrière in het slop. Bijna twintig jaar later zien we hoe het Bakker vergaat. Zo treedt hij op in Indonesië met zijn bevriende collega’s Henk Poort en Ernst Daniël Smid, die ook hun mening geven over het noodlottige ongeval in ’97.
‘2Doc: Marco, de weg terug’, zondag 4 januari om 17.10 op NPO 2.

Boer zoekt Vrouw AfterpartyYvon Jaspers en haar boeren
Al tien jaar is Boer zoekt vrouw een succes bij de KRO, en zondag gaat de achtste reeks van het datingprogramma van start. Ruim tweeduizend brieven ontving Yvon Jaspers, voor de negen boeren en de boerin die dit jaar op zoek gaan naar een partner.
‘Boer zoekt vrouw’, zondag 4 januari om 20.20 op NPO 1.

HP4Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen
Na het succesfilm van de telefilm Assepoester – Een modern sprookje komt RTL met een moderne verfilming van het Grimm-sprookje Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Alleen zijn het nu dus kleine mensen. De kleine mensen worden gespeeld door onder meer Carlo Boszhard, Alex Klaassen, Freek Bartels en Richard Groenendijk. De titelrol wordt vertolkt door Abbey Hoes.
‘Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen’, zondag 4 januari om 22.00 op RTL4.

HP9Het paard in ons
Mocht het televisie-aanbod u niet weten te bekoren: vanaf 1 januari draait op een select aantal bioscoopschermen in Nederland de zwarte IJslandse komedie Of Horses and Men, een mozaïekvertelling waarin de relatie tussen paard en mens zwaar op de proef wordt gesteld. Een vreemdsoortige komedie, in de meest positieve zin, oordeelde HP/De Tijd.
‘Of Horses and Men’ draait nu in de Nederlandse bioscopen.