Spring naar de content

Cultuuragenda: HOOGWATER voorheen LAAGWATER, OFF ROTTERDAM, Kazimir Malevich

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die de moeite van een bezoek waard zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

> HOOGWATER voorheen LAAGWATER
HOOGWATER voorheen LAAGWATER is ‘de nieuwe vertoning van en met Wim T. Schippers’. Samen met acteurs en muzikanten van de Veenfabriek betreedt hij het podium, en laat hij een schijnbaar logische wereld op de voor hem zo kenmerkende wijze binnen no time veranderen in een onbeschrijfelijke chaos.

HOOGWATER voorheen LAAGWATER. Toneelschuur Haarlem, vrijdag 09 januari 2015. Meer informatie en informatie over de toegangsprijzen vindt u hier. De gehele speellijst van deze toneelvoorstelling vindt u hier. 

> OFF ROTTERDAM
Fotograaf Marcel Kollen uit Rotterdam volgde een jaar lang zeven talentvolle bands uit zijn woonplaats. Met zijn fotoproject OFF ROTTERDAM geeft hij een kijkje achter de schermen van de Rotterdamse popscene en brengt de culturele opleving van de Maasstad in beeld. Tot en met 28 januari aanstaande is het wel en wee van illustere bands als Rats On Rafts, Yokocola, La Boutique Fantastique en Wolf In Loveland te zien in Posse Espressobar in Rotterdam. (Toegang gratis.) Ook is er een fotoboek van dit project verschenen en is er een website waarop audio-, video- en tekstmateriaal is geplaatst.

OFF ROTTERDAM. Posse Espressobar, Veerlaan 13, Rotterdam. Toegang gratis.

MarcelKollen-Wolfinloveland-2014-1-van-1
Wolf In Loveland. Copyright: Marcel Kollen

> Kazimir Malevich: De jaren van de figuratie
In het Drents Museum in Assen is nog tot en met 15 maart de tentoonstelling Kazimir Malevich - De jaren van de figuratie te zien. Het is de eerste keer dat het relatief onbekende figuratieve werk (uit de periode 1928 - 1935) van een van 's werelds bekendste kunstenaars van de vorige eeuw in Nederland is te zien. Naast tekeningen en schilderijen toont onder meer een serie ontwerptekeninningen en door hem ontworpen operakostuums. De zestig topstukken die op de tentoonstelling te zien zijn, zijn in bruikleen van het State Russian Museum in Sint Petersburg. Wat de tentoonstelling ook bijzonder maakt, is dat het de eerste keer is dat zijn originele dodenmasker, inclusief afgietsel van zijn hand, op Nederlandse bodem is te zien.

Kazimir Malevich: De jaren van de figuratie. Drents Museum, Assen. Nog tot en met 15 maart 2015 te zien. Toegang voor volwassenen: €14,00. Meer informatie vindt u hier.