Spring naar de content

Ophef-film The Interview nu ook op Netflix

Als er één film is die veel stof heeft doen opwaaien de afgelopen tijd, is het wel The Interview. De nu al beruchte komedie over twee journalisten die in een moordcomplot op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un terecht komen zorgde voor bedreigingen aan het adres van Sony. Noord-Korea zag de film als een directe provocatie en waarschuwde voor ernstige sancties, waardoor het er eerst nog op leek dat de film überhaupt niet zichtbaar zou zijn voor het grote publiek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Iris Verhulsdonk

Maar tijden veranderen. Waar eerst nog grote angst heerste voor de Guardians of Peace, de hackers die Sony servers plat legde, en verscheidene Amerikaanse bioscopen weigerde de film te vertonen, steekt Netflix nu een grote figuurlijke middelvinger op naar alle bedreigingen. Geen opmerkelijke stap, want de film heeft online al meer dan 40 miljoen dollar opgeleverd, terwijl het in de bioscopen maar tot 6 miljoen is gekomen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op 24 januari zou The Interview beschikbaar moeten zijn om te streamen op de Amerikaanse Netflix.  Niet dat we hier in Nederland er veel aan zullen hebben, want Netflix heeft eerder deze maand aangegeven kijkers die een buitenlands IP-adres gebruiken via een VPN-dienst te willen blokkeren.