Spring naar de content

‘Kent u die mop van die sneeuwstorm des doods in New York?’

New York is een ramp bespaard gebleven. De gevreesde sneeuwstorm die voorspeld was, is aan de stad voorbij gegaan. Er viel slechts een laagje van 15 centimeter sneeuw, in plaats van de verwachte 70 tot 80 centimeter. De Amerikaanse meteorologische dienst heeft de weerwaarschuwing ingetrokken en excuses aangeboden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Volgens de Weather Service is de storm nu naar het oosten verschoven, maar valt er minder sneeuw dan verwacht. Op de meeste plaatsen is het verbod om de straat op te gaan inmiddels dan ook opgeheven.

Veel New Yorkser waren op het ergste voorbereid en de stad zelf werd een spookstad.

Zelfs de legendarische Nile Rodgers twitterde erover.

Ook op de sociale media kwam het onderwerp veelvuldig voorbij en circuleerden er al namen als Snowmageddon, Snowpocalypse en Snowzilla.

Uiteindelijk bleek het dus allemaal wel mee te vallen met de sneeuwstorm. Vooral aan de oostkust van Amerika komen dit soort stormen vaker voor en worden er ook weeralarmen gegeven. Vaak niet ten onrechte, maar nu dus wel. Ook in Nederland is het al een aantal keer voorgekomen dat het KNMI een weeralarm gaf, om dat vervolgens weer in te trekken. Daar is ook al de nodige kritiek op gekomen. Er werd door het CDA al gepleit voor het regionaliseren van het weeralarm.