Spring naar de content

Oordeel zelf: maakt Geert Wilders hier een schwalbe?

Net als op het voetbalveld kunnen er ook in de politiek trucjes worden uitgehaald om het eindresultaat te beïnvloeden. Geert Wilders is daar zeer bedreven in. Althans, dat vindt EenVandaag-journalist Marc Belinfante.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Op de weblog van EenVandaag valt te lezen hoe Belinfante er door de PVV-leider in wordt geluisd met een handigheidje, een schwalbe. De journalist stelde Wilders een vraag die hij – volgens Belinfante – onprettig vindt. Hij schrijft:

Ziet u de nieuwe partij VNL van ex-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren als een bedreiging?” Wilders antwoordt kort en afgemeten: “Ik zie niemand als een bedreiging!” Ik wil een vervolgvraag stellen, maar dan zet Wilders zijn schwalbe in. Hij loopt tegen mij aan en zegt: “Wilt u mij NIET aanraken!” Ik schrik – mede omdat Wilders altijd is omringd door zijn gespierde lijfwachten – en weg is hij. De schwalbe als middel om een vervelende vraag te ontlopen, die had ik nog niet eerder gezien in Den Haag.
(–)
Later die dag sta ik wederom voor de ingang van de plenaire zaal. Deze keer zonder camera. Ik heb een afspraak met een politicus over het energielabel van minister Blok.

En dan komt Geert Wilders naar buiten. Hij kijkt me aan en dan verschijnt een glimlach op zijn gezicht.

Dat Wilders niet echt zin lijkt te hebben in het interview, lijkt wel duidelijk. Maar is het echt zo’n gemene truc, of laat Belinfante zich hier wel erg makkelijk aftroeven en doet hij vervolgens ‘huilie huilie’? Kijk en oordeel zelf.

Onderwerpen