Spring naar de content

Humor: Rusland verlaagt wodkaprijs om volk tevreden te houden

Geen brood, geen spelen, wel wodka. Waar de Romeinse dichter Juvenalis nog spottend ‘Panem et circenses’ riep over de oppervlakkige behoeftes van het volk, is het nu juist dat brood waaraan het ontbreekt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Iris Verhulsdonk

De Russische bevolking heeft te maken met enorme inflatie: 11,4% sinds het uitbreken van de crisis als gevolg van de westerse sancties naar aanleiding van de Russische inmenging in Oost-Oekraïne. Hierdoor zijn de voedselprijzen fors omhoog gegaan, en de verwachting is dat ze de komende weken nog verder zullen stijgen. Om te voorkomen dat het volk begint te morren, heeft de Russische overheid nu besloten de wodkaprijs te verlagen, met 16%. Een halve liter wodka kost nu nog maar 185 roebel: 2,44 euro (!).

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Eerder stelde de Russische overheid een minimumprijs voor sterkedrank vast, om alcoholisme en alcoholgerelateerde sterfte tegen te gaan. Kennelijk tilt Moskou daar nu niet meer zo zwaar aan. Dit soort beelden zullen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toenemen.

Onderwerpen