Spring naar de content

Zien: kinderen bieden excuses aan voor terroristische aanslagen

Afstand nemen en excuses maken. Dat wordt steeds vaker van moslims gevraagd als het gaat over terrorisme en aanslagen. In deze video, van regisseur Abdelkarim El-Fassi, wordt kinderen gevraagd hun excuses aan te bieden voor de daden van Anders Breivik en de mannen in Parijs. Krijgt u een naar gevoel van deze beelden? Dat is precies de bedoeling. El-Fassi benadrukt dat de druk op moslims om afstand te nemen een rangorde creëert tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Iris Verhulsdonk

Je zou kunnen beweren dat deze video vooral naar is omdat het om kinderen gaat. Maar zoals Zihni Özdil al eerder liet zien, is er iets fundamenteel fout en bizar aan het mensen dwingen tot afstand nemen wegens hun geloof of afkomst. Dat is wat El-Fassi met deze video wil laten zien.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De video speelt direct in op emoties en het idee van kinderlijke onschuld. De vraag is echter of het op deze manier inzetten van jonge kinderen voor politieke doeleinden moreel te rechtvaardigen is.

 

Onderwerpen