Zien dit weekend: de Van Rossems, de kunstmatige mens & de laatste Wallander

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

1De knorrigste familie van Nederland
Beroepsmopperaar Maarten van Rossem bezoekt samen met zus Sis en broer Vincent (amateurmopperaars) wekelijks een stad in Nederland, alwaar zij hun ongezouten mening geven over wat daar te zien en beleven is. Donderdagavond verschenen de Van Rossems al in De Wereld Draait Door om hun soap vol enthousiasme te promoten. (De schade die ze bij Matthijs aan tafel aanrichtten, bekijkt u hier.)
‘Hier zijn de Van Rossems’, vrijdag 6 februari om 20.25 op NPO 2.

2De kunstmatige mens
Paul Witteman presenteert vanaf vrijdag Witteman ontdekt, een programma waarin hij onderzoekt wat er zoal aan kunstmatige lichaamsdelen ontwikkeld wordt om het leven van de mens van te verlengen of te verbeteren. In de eerste aflevering verdiept Witteman zich in de voor- en nadelen van het plaatsen van elektroden in de hersenen om bepaalde psychische stoornissen te verhelpen. Hij spreekt hierover met twee ervaringsdeskundigen en hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys.
‘Witteman ontdekt’, vrijdag 6 februari om 21.25 op NPO 2

4Disco, disco
In de documentaire Disco zoekt ‘popprofessor’ Leo Blokhuis (rechterhand van Matthijs van Nieuwkerk tijdens de Top 2000 à Gogo) naar het geheim van het populaire muziekgenre disco uit de jaren zeventig. Wat komt het vandaan? Onder andere CHIC, Kool & the gang, KC & the Sunshine Band, Earl Young van The Trammps en dj Nicky Siano passeren de revue.
‘Disco’, zaterdag 7 februari om 22.50 op NPO 3.

Swedish writerDe allerlaatste Wallander
Kurt Wallander is na drie seizoenen van de Zweedse politieserie Wallander een bekend gezicht op de Nederlandse buis, maar zaterdag valt voorgoed het doek voor de detective. De serie is gebaseerd op de romans van de Zweedse auteur Henning Mankell, die vorig jaar besloot een einde te breien aan Wallanders verhaal. Hij gaf zijn geesteskind alzheimer, en zaterdag zijn de laatste pagina’s van dat verhaal op televisie te zien.
‘Wallander’, zaterdag 7 februari om 22.35 op NPO 2.

6Onze man in Teheran
Zondag is de vierde en laatste aflevering van de documentairereeks van journalist Thomas Erdbrink, die al jaren in Iran woonachtig is. Iran is een land van extremen, maar een oase van rust vergeleken met buurlanden Irak en Afghanistan. In deze episode: de moraalpolitie die een dame arresteert omdat de wind haar vest omhoog deed waaien, en een vrouw die zoutzuur in het gezicht kreeg gegooid toen zij een potentiële huwelijkskandidaat afwees.
‘Onze man in Teheran’, zondag 10 februari om 20.15 op NPO 2.

Self PortraitMensapen
Rise of the Planet of the Apes is de zoveelste verfilming van de sciencefictionroman La Planète des Singes van Pierre Boulle uit 1963. In de film speelt James Franco een jonge wetenschapper die onderzoek bij chimpansees doet naar alzheimer. Met een van die mensapen, Caesar, ontwikkelt hij een vriendschap. Een vriendschap die hem goed uitkomt wanneer de mensapen in het laboratorium een bovengemiddeld hoge intelligentie ontwikkelen en in opstand komen.
‘Rise of the Planet of the Apes’, op zondag 10 februari om 20.00 op RTL5.

Reageer op artikel:
Zien dit weekend: de Van Rossems, de kunstmatige mens & de laatste Wallander
Sluiten