Spring naar de content

Duurste expositie ooit: Late Rembrandt in het Rijksmuseum

Gisteren opende koning Willem-Alexander de expositie Late Rembrandt in het Rijksmuseum. In de door de pers bejubelde tentoonstelling in de Philipsvleugel is het werk te zien dat de grootmeester in de laatste twintig jaar van zijn leven maakte, de grootste verzameling van Rembrandts werk in bijna een halve eeuw. De expositie kostte tien jaar aan voorbereiding.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Iris Verhulsdonk

De tentoonstelling telt meer dan honderd schilderijen, prenten en tekeningen uit de laatste twintig jaar uit het leven van Rembrandt van Rijn. Met het gigantische bedrag van vijf miljoen euro aan organisatiekosten gaat het om de duurste tentoonstelling ooit in Nederland gehouden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Directeur Wim Pijbes verklaarde in RTL Late Night best zenuwachtig te zijn over zijn grote investering, maar wel optimistisch over de kaartverkoop. En daar lijkt hij gelijk in te krijgen. De Volkskrant gaf vijf sterren en noemde de expositie onmisbaar, omdat hij teruggaat naar het echte verhaal van Rembrandt. De tentoonstelling, die in een andere samenstelling al in Londen te zien was, brengt voor het eerst de late werken van Rembrandt bij elkaar.

Isaak en Rebekka, beter bekend als ‘Het Joodse bruidje’, ca. 1665 - ca. 1669,
Isaak en Rebekka, beter bekend als ‘Het Joodse bruidje’, ca. 1665 – ca. 1669
Het beroemde schilderij 'De Staalmeesters'. 1662
Het beroemde schilderij ‘De Staalmeesters’, 1662
'De drie kruisen', geeft het moment weer van Christus' dood aan het kruis op Golgotha 1653.
‘De drie kruisen’ geeft het moment weer van Christus’ dood op de heuvel Golgotha, 1653
'Portret van Jan Six', Amsterdamse regent en schrijver. ca. 1654.
‘Portret van Jan Six’, de bekende Amsterdamse regent en schrijver, ca. 1654

Vanwege de verwachte drukte zijn er aangepaste openingstijden en kunnen bezoekers gebruikmaken van een avondarrangement. De tentoonstelling is te bezichtigen in het Rijksmuseum tot en met 17 mei. Het is aan te raden tickets te reserveren.

Beelden via: Rijksmuseum 

Onderwerpen