Spring naar de content

StemTinder: welke politieke partij vindt u het aantrekkelijkst?

Het is de snelste stemwijzer van Nederland: StemTinder. De online-app werd zondagavond gelanceerd in het televisieprogramma Zondag met Lubach, en is bedoeld om zwevende kiezers een handvat te bieden voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De nieuwe stemwijzer werkt ongeveer hetzelfde als de dating-app Tinder: aan de hand van een portretfoto beoordeelt u of u een potentieel Statenlid uit uw provincie betrouwbaar acht of niet. De politieke partij waarvan u de meeste kandidaten naar rechts heeft geswipet (lees: als betrouwbaar aangemerkt) wint en verschijnt op uw scherm. Zo weet u binnen een minuut, afgaande op uw eerste indruk, op welke partij u 18 maart aanstaande moet stemmen.

De satirische nieuwsshow heeft de ludieke applicatie gelanceerd om ook jongeren warm te maken voor de Provinciale Statenverkiezingen. Arjen Lubach, de presentator van het VPRO-programma, legt uit: “Verkiezingen gaan steeds meer om de poppetjes. Om betrouwbaarheid en om uitstraling. De Stemwijzer legt allerlei stellingen voor, met onze StemTinder kan je gewoon kijken welke partij je echt aantrekkelijk vindt.”

Benieuwd welke provinciale politici op u de beste indruk maken? Doe de test hier.