Spring naar de content

Fotoserie: naakte mensen bedekt met liters honing

Je moet er niet aan denken hoeveel bijen dagenlang in de weer zijn geweest om de liters honing te vergaren die kunstenaar Blake Little schijnbaar achteloos over zijn modellen kiepert. Maar als je het resultaat ziet – de foto’s die Little kort na het leeggooien van de emmers honing maakte – weet je dat het werk dat de bijen hebben geleverd niet voor niets is geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Voor zijn nieuwe fotoserie Preservation zocht de uit Los Angeles afkomstige fotograaf Blake Little het experiment op. Hij wilde allerhande soorten mensen – van baby tot bejaard, van dik tot dun – met een dikke laag honing bedekken en portretteren. Naakt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Little liet zich voor dit project inspireren door insecten die in barnsteen zijn gevangen. Barnsteen is versteend hars van naaldbomen. Soms zit er in dat doorzichtige versteende hars, dat lijkt op hard geworden honing, een mug of ander insect uit de prehistorie gevangen. Doordat de steensoort doorzichtig is kunnen we het insect zien. Het lijkt daardoor alsof de onfortuinlijke mug gisteren in een klodder hars is gevlogen, maar in werkelijkheid wordt het al miljoenen jaren in het steentje geconserveerd.

De fotograaf wil met dit project een soort catalogus samenstellen van ‘bevroren versies van zeer uiteenlopende mensen, waar anderen in de toekomst dan weer naar kunnen kijken.’ En dat ziet er prachtig uit.

Het fotoboek Preservation van Blake Little is hier te koop.

A1] A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 A9

Onderwerpen