Spring naar de content

De M-theorie in beeld – Ralph Borghouts

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Ralph Borghouts uit Breda.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Ralph Borghouts (Breda, 1979) studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn studie stortte hij zich geleidelijk aan op de fotografie, wat in 2013 uitmondde in het behalen van een diploma aan de School voor Fotografie in Breda. Thans combineert hij een baan als projectleider bij een zorgverzekeraar met freelance foto-opdrachten.

Over zijn werk
“De fotoserie die u hieronder ziet, verbeeldt modelmatig het principe van de M-theorie. (‘M’ staat voor moeder, magisch, membraan, et cetera.) Dit is een natuurkundige leer die voortborduurt op de snaartheorie en een verklaring zou geven voor het bestaan van alles. Er zijn genoeg beelden die deze theorieën wetenschappelijk ‘ondersteunen’, maar afbeeldingen die zo’n wetenschappelijke theorie verder interpreteren of verbeelden zijn er maar nauwelijks.
“De fotoserie laat achtereenvolgens zien dat de M-theorie een soort leer van ‘het alles’ zou kunnen zijn, dat de theorie gaat over de kleinste dingen, dat al het kleinste bestaat uit snaren met verschillende frequenties, dat objecten maar ook energie hieruit opgebouwd zijn en die snaren overal zijn, ook in parallelle universa, dat die ‘universa’ gelijk zouden kunnen zijn aan die van ons maar er ook van zouden kunnen verschillen, en dat ons ontstaan niet zo maar een big bang is geweest, maar een botsing van twee parallelle universa.”

Meer werk van Ralph Borghouts vindt u hier. 

M-theorie M-theorie M-theorie M-theorie M-theorie M-theorie M-theorie M-theorie
Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

Onderwerpen