Spring naar de content

Fotoserie: zo ziet ‘het mooiste meisje van de klas’ er wereldwijd uit

Could you be the most beautiful girl in the world?’, vroeg Prince zich af in het gelijknamige nummer. Maar de fotoserie The Atlas of Beauty van fotografe Mihaela Noroc bewijst dat dat ‘the most beautiful girl in the world’ niet bestaat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De dertigjarige fotografe uit Boekarest zegde haar vaste baan op en trok met niet meer dan een camera en een backpack op een onbestemde reis over de wereld, op zoek naar schoonheid. Inmiddels heeft ze meer dan zestig landen aangedaan. In 37 daarvan fotografeerde ze ‘het mooiste meisje van de klas’ – jonge vrouwen die een soort universele schoonheid bezitten. Ze zegt: “Schoonheid betekent voor mij: eerbied hebben voor jezelf en voor je cultuur. Niet dragen wat andere mensen dragen of wat in de mode is, maar je uiterlijk dicht bij jezelf houden. (–) Misschien dat, door de globalisering, vrouwen er over vijftig jaar allemaal hetzelfde uitzien. Mijn doel is om de komende jaren zo veel mogelijk verschillende culturen vast te leggen, zoveel mogelijk authentieke vrouwen voor mijn camera te krijgen, met als doel om de verschillende culturen en tradities voor het nageslacht vast te leggen.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
28
Yangon, Myanmar

 

47
Australië

 

116
De Oostzee

 

65
San Francisco, Californië, Verenigde Staten

 

75
Rio de Janeiro, Brazilië

 

85
Riga, Letland

 

94
Tibetaans Hoogland, China

 

102
Oxford, Verenigd Koninkrijk

 

114
Omo-vallei, Ethiopië

 

142
Maramureș, Roemenië

 

152
Maori, Nieuw-Zeeland

 

162
Colombia

Bron: Miheala Noroc

Onderwerpen