Spring naar de content

Afpersingszaak familie De Mol. Dit gebeurde er vandaag in de rechtszaal

Een jaar lang bedreigde en chanteerde – of althans dat probeerde hij – Dirk M. de gezinnen van John en Linda de Mol. Vandaag werd de afperser van de media-familie voorgeleid en bood hij huilend zijn excuses aan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

“Het spijt me verschrikkelijk. Voor familie De Mol, mijn vrouw en kinderen. Ik weet niet hoe ik het goed moet maken.” Dat zei M. vandaag in de rechtbank in Utrecht. Hij barstte daarbij in tranen uit.

Volgens zijn advocaat, Paul Emmelot, zag M. het afpersen van de familie als een spel. Een gevaarlijk spelletje met, in dit geval voor de afperser zelf, desastreuze gevolgen. Waarschijnlijk zien ook John en Linda de Mol de onschuld er niet van in.

De zeventigjarige M. loopt bij een psycholoog, net als zijn 73-jarige vrouw. Hij krijgt steun van zijn familie en dat helpt hem. Hij blijft voorlopig vastzitten.

De afperser eiste vijf miljoen euro van de familie De Mol. Hij ging zelfs zo ver dat hij de vriendinnen van Linda bedreigde. M. woonde om de hoek bij de presentatrice. Lange tijd bracht de familie niets naar buiten over de afpersing, maar in september deden ze in het programma Opsporing Verzocht een boekje open. Op 5 december werd M. gearresteerd. Linda de Mol was opgelucht, het was een zwaar jaar geweest voor haar gezin, met name voor haar kinderen. De periode lijkt eindelijk te kunnen worden afgesloten, al zal er de nodige traumatische schade zijn aangericht.

Advocaat Emmelot voorafgaand aan de rechtszaak tegen zijn client
Advocaat Emmelot voorafgaand aan de rechtszaak tegen zijn client