Spring naar de content

Hilarisch: man ensceneert een Oscar-triomf, en wordt op handen gedragen

“Een Oscar is een ticket naar zo’n beetje ieder feestje,” stelde de Nederlandse genomineerde Joris Oprins recent nog in een interview met HP/De Tijd. En dat is gebleken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Het idee van Mark David Christenson en NewMediaRockstars was simpel: Christenson doet tijdens de avond van de Oscar-uitreiking alsof hij zo’n gouden beeldje heeft gewonnen en gaat Hollywood in. Gedoemd te mislukken, want Christenson kan eenvoudig worden ontmaskerd. Toch? Het liep anders, mede dankzij de briljante uitvoering.

Met een smoking aan, een nep-Oscarbeeldje in de hand en een video waarin hij een persconferentie geeft met de bekende Oscar-achtergrond paraat, trok Christenson Hollywood in tijdens de laatste zondag van februari.

Direct verzamelen mensen zich om hem heen. Ze willen foto’s maken, en filmpjes. Hij krijgt gratis toegang tot de film waarvoor hij een Oscar zou hebben gewonnen, en krijgt gratis eten, drank en condooms.

Christenson krijgt het ook voor elkaar om backstage te belanden terwijl de Oscaruitreiking bezig is. Daarvoor moet hij door een tent vol politieagenten, die hij vraagt: “Hebben jullie ooit een Oscarwinnaar gearresteerd?” Ze lachen en reageren: “Nee, maar misschien nu wel.”

Mensen liegen zelfs tegen Christenson en zeggen dat ze zijn speech op televisie hebben gezien. Hij wordt overduidelijk geloofd. Zijn conclusie aan het einde van de avond: “De echte winnaars zitten afgesloten van de wereld en krijgt men nooit te zien. Iedereen was zo blij eindelijk iemand te ontmoeten die een Oscar heeft gewonnen.”

Onderwerpen