Spring naar de content

Wat als superhelden en -heldinnen een afspiegeling van onze samenleving zouden zijn

Magere modellen, geretoucheerde foto’s, spierbundels in films, het draagt allemaal bij aan onzekerheid van ons gewone mensen. Het toppunt van deze uiterlijke perfecte is waarschijnlijk de supermens uit de oude Amerikaanse stripboeken. De spierballen van Superman, de wespentaille van Catwoman, de grote borsten van Wonder Woman – als je de figuren tegenwoordig voorbij zit komen vraag je je al snel af of dat nog wel met de gewone mens te maken heeft, in een tijd waarin mensen eerder te zwaar dan te gespierd zijn. De website bulimia.com besloot daarom een aantal bekende stripfiguren zodanig te bewerken in Photoshop dat ze er realistischer (lees: zoals de gemiddelde Amerikaan) uitzien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Zoals de naam van de site al doet vermoeden, houdt bulimia.com zich bezig met eetstoornissen. De ideale versies van onszelf, waarmee we dagelijks op straat, op tv en op het internet mee worden geconfronteerd, beïnvloeden ons zelfbeeld. Helaas komt die invloed onze gezondheid niet altijd ten goede; een eetstoornis is soms het gevolg.

De stripheldinnen met een normaal postuur doen niet onder voor hun afgetrainde variant. En de helden komen zonder aangezette spieren en V-figuur toch wel minder goed uit de verf.

Oordeelt u zelf.

BlackCat Xmen Storm PowerGirl Ironman CaptainAmerica Psylocke Catwoman

Bron: Bulimia.com