Spring naar de content

Eeuwige strijd: Jeremy Clarkson en de BBC

De BBC liet gisteren weten dat Top Gear-presentator Jeremy Clarkson vanwege een fikse ruzie met een producent is geschorst en dat de geplande afleveringen van het autoprogramma de komende twee zondagen niet doorgaan. Op Twitter wordt gepleit voor de terugkeer van de presentator.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Het is niet het eerste conflict tussen Clarkson en de BBC, weet eenieder die weleens een Britse krant openslaat. De publieke omroep betichtte Clarkson al eens van racisme. Wat er ditmaal precies aan de hand is, is niet bevestigd. Maar er wordt lustig gespeculeerd. Volgens een bron bij het programma werd Clarkson boos toen na een lange draaidag de catering nog niet klaar stond. Dat leidde tot een ruzie met producer Oisin Tymon, schrijft The Daily Mirror.

De BBC onderzoekt de beschuldigingen. En Clarkson? Die is ‘rustig een frisse pint aan het drinken en aan het wachten tot dit allemaal overwaait’. De presentator lijkt er niet mee te zitten dat hij is geschorst. Op Twitter maakt hij met collega-presentatoren James May en Richard Hammond grappen over de geannuleerde aflevering van Top Gear.

#BringBackClarkson is inmiddels trending op Twitter. Fans betuigen massaal steun aan Clarkson. Een groep is zelfs zover gegaan een petitie te starten. Op moment van schrijven hebben ruim 250.000 fans van de show die al ondertekend. En een andere fan heeft een Twitteraccount gewijd aan de actie.

Maar niet iedereen staat te springen:

Kunt u geen genoeg krijgen van Clarkson (en zijn partners in crime Hammond en May)? Channel 4 maakte een overzicht van de ‘meest controversiële momenten van Top Gear’.

Onderwerpen