Spring naar de content

Expo: het rauwe handschrift van Bobbi Oskam

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 24-jarige Bobbi Oskam uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Bobbi Oskam (Alphen aan den Rijn, 1990) studeerde in 2014 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afstudeerrichting Illustratie. Momenteel werkt hij als freelance illustrator en aan zelf geïnitieerde projecten.

Over zijn werk
“Voor mij betekent ‘illustratie’ het visueel herinterpreteren van een bestaand concept of fenomeen. Om hiertoe te komen maak ik vaak gebruik van humor, verwijzingen naar popcultuur of een collagetechniek.
Mijn werk typeert zich door een rauw, herkenbaar handschrift en een haast dwangmatige drive om een beeld volledig te vullen. Bijna al mijn illustraties beginnen als zwart-wit tekening op papier. Ik teken nooit op de computer en gebruik deze alleen om kleur aan te brengen. Voor mij is het belangrijk om een zekere ‘onkundigheid’ waarmee ik teken in stand te houden.
Ik laat mij, naast werk van andere illustratoren, onder andere inspireren door oude superhelden strips, underground comics, Amerikaanse punk-flyers uit de jaren tachtig, onkundige graffiti en de schilderkunst.”

Meer werk van Bobbi Oskam vindt u hier.

1. Umlaut_Dox
Umlaut Dox

 

2. The Reader Update
The Reader Update

 

3. Flash 1
Flash 1

 

4. Flash 2
Flash 2

 

5. Gerrit R.
Gerrit R.

 

6. Paul de Robot
Paul de Robot

 

8. De Ding - Knokkelburger
De Ding – Knokkelburger

 

9. Centrm-D3
Centrum-D3

 

10.-Jong&Belegen
Jong&Belegen

 

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

Onderwerpen