Spring naar de content

Zien: Obama leest venijnige tweets aan zijn adres voor

Hoge bomen vangen veel wind, zo veel is zeker. Maar sinds de komst van de digitale roeptoeter Twitter is de wind harder gaan waaien. In 140 tekens kan eenieder zijn onvrede luidkeels kenbaar maken, al dan niet met gebruik van een hashtag die de klager (hopelijk) verbindt met gelijkgestemden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

De Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel nodigt die hoge bomen vervolgens uit in zijn show, Jimmy Kimmel Live, en een terugkerend onderdeel daarvan is het laten oplezen van venijnige tweets aan het adres van de beroemdheden. Deze week was het de beurt aan niemand minder dan Barack Obama, om een klein inzichtje te geven in de bak met haat die Obama iedere dag over zich uitgestort krijgt.

En dus las de Amerikaanse president een aantal haattweets voor. Voorbeeld: ‘Hoe kun je de ogen van Obama doen oplichten? Antwoord: schijn met een zaklamp in zijn oren’. Dit is slechts een van de tweets die met een sceptische blik werd opgelezen door de Amerikaanse president.

Maar in het publieke leven van Barack Obama is natuurlijk niets spontaan of toevallig. Het voorlezen van de tweets gaat er normaal gesproken veel brutaler aan toe, het is dan ook niet hele verrassend dat de scheldwoorden (of piepjes) uitblijven tijdens deze voorleesronde. Schunnig taalgebruik zou immers weleens slecht kunnen zijn voor het imago van de Amerikaanse president.

Onderwerpen