Spring naar de content

Infographic: dit is het gemiddelde maandsalaris overal ter wereld

Wat is het gemiddeld netto maandsalaris van een werknemer? De website Nation Master verzamelde gegevens van zo ongeveer alle landen ter wereld, en maakte er een infographic van.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Even wat cijfers op een rij:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

– De Zwitser verdient gemiddeld het meest in de wereld. Het gemiddelde netto maandinkomen in Zwitserland ligt op 6300 dollar.
– Een Nederlandse werknemer heeft een gemiddeld netto maandinkomen van 2937 dollar (2714 euro). We verdienen meer dan een gemiddelde Duitser of Fransman, maar minder dan een gemiddelde Brit of Amerikaan.
– In Oost-Europa ligt het gemiddelde netto-inkomen op minder dan 1400 dollar, in West-Europa gemiddeld boven de 2500 dollar.
– In Algerije, Egypte, Ethiopië, Congo en Pakistan ligt het gemiddeld netto-inkomen lager dan 400 dollar. In Europa geldt dat ook voor Macedonië, Georgië en Oekraïne.
– In de Verenigde Staten, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Japan ligt het gemiddeld inkomen boven de 3000 dollar.

(De gemiddelde netto maandinkomens zijn tot stand gekomen door een onderzoek onder enkele tientallen tot enkele honderden respondenten per land.)

MAP: Monthly Disposable Income Around the World