Overzicht: twitterend Nederland reageert op #stroomstoring

Nick Muller 27 mrt 2015 Technologie

In een groot deel van Noord-Holland en Flevoland viel vanmorgen de stroom uit. In onder andere delen van Amsterdam, Hilversum, Zaandam en Schiphol zat men gedurende anderhalf uur zonder stroom. De storing werd veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen.

De stroomstoring leidt tot veel hinder. Zo is er op het moment van schrijven geen treinverkeer mogelijk in Noord-Holland en zijn zo’n twintig treinen gestrand in open gebied. De NS meldt dat de dienstregeling derhalve de hele dag ontregeld zal blijven.

Ook zijn diverse winkels gesloten, omdat panden niet meer elektronisch beveiligd kunnen worden. Enkele banken hebben uit voorzorg alle vestigingen in het door de stroomstoring getroffen gebied gesloten. Inmiddels komt de stroomvoorziening langzaamaan op gang, maar de chaos zal vermoedelijk nog de hele dag voortduren.

De stroomstoring blijkt tot nog toe niet tot noemenswaardige schade te hebben geleid. Wie een blik op twitter werpt ziet dat de storing in sommige gevallen zelfs als ‘gezellig’ wordt ervaren. Ook wordt er – soms op vermakelijke wijze – verslag gedaan van de storing. HP/De Tijd stelde een klein boeket van de leukste of meest spitsvondige stroomstoringtweets samen.

 

Reageer op artikel:
Overzicht: twitterend Nederland reageert op #stroomstoring
Sluiten