Spring naar de content

Man dreigt flatwoning Utrecht op te blazen

Een man dreigt donderdagochtend een appartement aan de Nigerdreef in Utrecht op te blazen. Een deel van het flatgebouw is uit voorzorg ontruimd, meldt de politie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De man woont op de negende verdieping van het tien lagen tellende flatgebouw. Onderhandelaars proberen de man tot rede te brengen, zegt de politie. Een arrestatieteam staat klaar om in te grijpen als het nodig is. Ook de andere hulpdiensten zijn paraat. De omgeving van het flatgebouw is afgesloten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De politie assisteerde donderdagmorgen een deurwaarder die bij de man moest zijn. Toen de man de voordeur opende, roken agenten een sterke gaslucht. De agenten alarmeerden de hulpdiensten, terwijl de man de deur weer sloot. Uit voorzorg zijn ongeveer tien woningen rondom de flat van de man ontruimd. Ook een kinderdagverblijf dat achter het flatgebouw staat is voor de zekerheid ontruimd volgens een politiewoordvoerder.

Aan de Nigerdreef in de wijk Overvecht staan grote flatgebouwen uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Elk gebouw bestaat uit tien woonlagen en heeft zes portieken met trappenhuizen.

Onderwerpen