Spring naar de content

Zien dit weekend: de Beat-generatie, kindereuthanasie & Michael Fassbender

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

zien dit weekend on the roadOnderweg
Er zijn weinig romans met een cultstatus zoals die van On The Road van Jack Kerouac. Een verfilming liet na de verkoop van de rechten in 1968 echter meer dan veertig jaar op zich wachten. Het verhaal: Sal Paradise (Sam Riley) ontmoet de losbandige Dean Moriarty. Samen reizen ze de Verenigde Staten rond en komen in aanraking met de avontuurlijke ‘Beat-generatie’.
‘On The Road’, vrijdag 10 april om 22.00 op NPO3. Bekijk hier de trailer

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

zien dit weekend biutifulStervende vader
Uxbal (Javier Bardem) doet er alles aan om zijn twee opgroeiende kinderen te onderhouden, en hij verdient bij in de onderwereld. Dan hoort hij tot overmaat van ramp dat hij terminale prostaatkanker heeft. Met de dood in aantocht probeert hij nog één goede daad te verrichten. Javier Bardem ontving voor zijn vertolking in het Mexicaanse drama Biutiful een Oscarnominatie.
‘Biutiful’, vrijdag 10 april om 23.50 op NPO2. Bekijk hier de trailer


3490371146_cca46b6526_qEuthanasie

De kinderjaren doorbrengen in een ziekenhuisbed; dat is het lot van enkele ongeneeslijk zieke kinderen. Het ziekenhuis in, en niet meer uit. Mag een kind besluiten om euthanasie te plegen als de lijdensweg steeds zwaarder wordt? Dit is de dag maakte een reportage over dit ethische vraagstuk.
‘Dit is de dag: Heeft mijn zieke kind recht op euthanasie?’, zaterdag 11 april om 21.15 op NPO2

zien dit weekend gillianBloedstollende confrontatie
Het is alweer tijd voor de laatste aflevering van seizoen één van de bloedstollende BBC-serie The Fall. In de misdaadserie staat rechercheur Stella Gibson (Gillian Anderson) lijnrecht tegenover psycholoog Paul Spector (Jamie Dornan). Spector mag dan betrouwbaar lijken, tijdens zijn nachtelijke uitstapjes komt de crimineel in hem naar boven. Zal het Gibson lukken hem te ontmaskeren?
‘The Fall’, zaterdag 11 april om 22.36 op NPO2

Koning leest namen voorZeventig jaar bevrijd
Het is zeventig jaar geleden dat kamp Westerbork is bevrijd. De NOS zendt de herdenking live uit gevolgd door twee reportages. De eerste laat zien hoe authentieke treinwagons die de nazi’s gebruikten voor het transport voor gevangenen en militairen worden gerestaureerd. In de tweede reportage zien we het verhaal van de familie Breslauer: het enige wat er overblijft uit hun bezit is een Chanoeka-kandelaar.
‘NOS 70 jaar bevrijding: Herdenking kamp Westerbork’, zondag 12 april om 14.00 op NPO2

Laatste uitzending Pauw & WittemanPodium Witteman
Klassieke en moderne muziek komen samen op het podium van Paul Witteman. Niet alleen door optredens maar ook door interviews, muzieknieuws en verrassende onthullingen. Deze week treedt onder andere fadozangeres Cristina Branco op en wordt er een ode gebracht aan de Finse componist Sibelius. Elke zondagmiddag live vanuit De Amsterdamse Hallen.
‘Podium Witteman’, zondag 12 april om 17.10 op NPO2

zien dit weekend frankFassbender in papier-maché
Frank (Michael Fassbender) is de zanger van de band The Soronprfbs. Er is alleen wel iets opmerkelijks aan hem. Hij draagt continu een masker van papier-maché. Niet alleen tijdens optredens maar ook aan de ontbijttafel, in bed en zelfs onder de douche. Waarom? Die vraag wordt in Frank niet echt beantwoord. Niettemin wordt de film omschreven als een intrigerend portret van een onconventioneel genie.
‘Frank’, draait nu in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer