Spring naar de content

Duitser John Degenkolb wint Parijs-Roubaix

De Duitser John Degenkolb heeft zondag de wielerklassieker Parijs-Roubaix gewonnen. De renner van Giant-Alpecin versloeg in de sprint van een kopgroep van zeven de Tsjech Zdenek Stybar en de Belg Greg van Avermaet. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

De Nederlander Lars Boom kwam als vierde over de finish. Degenkolb won eerder dit jaar ook al Milaan-Sanremo. Alexander Kristoff, die eerder de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef, werd tiende. Dit jaar telt Parijs-Roubaix 253 kilometer, waarvan ruim 52 kilometer over kasseistroken voeren. Dat is anderhalve kilometer meer dan vorig jaar.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Gevaarlijk
Een voorbijrazende trein zorgde nog voor een gevaarlijke situatie tijdens de wielerklassieker. Bij een spoorwegovergang sloten de spoorbomen precies op het moment dat het peloton eraan kwam. Een aantal wielrenners schoot net voordat de trein eraan kwam de spoorweg over, een politieagent liet de rest van de renners wachten. Zie hier de beelden:

Onderwerpen