Spring naar de content

Verstappen genoot van GP ondanks uitvallen

Max Verstappen is zondag uitgevallen in de Grote Prijs van China. Met nog drie ronden te gaan blies de jongste autocoureur in de Formule 1 de motor van zijn bolide van Toro Rosso op. Hij reed op dat moment op de achtste plaats op het circuit van Shanghai.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

“Mijn actie op Ericsson was wel erg mooi. Ik heb van al mijn inhaalacties genoten. Maar het is erg teleurstellend dat ik moest stoppen”, aldus de Nederlandse autocoureur van Toro Rosso na afloop van de grote prijs van China.

Verstappen startte zondag vanaf de dertiende plek en maakte indruk met zijn inhaalacties. Hij passeerde op knappe wijze de Zweed Marcus Ericsson, de Braziliaan Felipe Nasr en de Mexicaan Sergio Perez. “Inhalen is een gevoel, dat kan ik niet uitleggen”, zei de Nederlander. “Ik remde erg laat bij de actie op Ericsson en haalde de bocht nog maar net. Maar ook de andere manoeuvres waren heerlijk. Ik voel me erg comfortabel in de auto en dat is zeer belangrijk.” De Nederlandse coureur reed op de achtste plaats toen hij drie ronden voor het einde met motorpech uitviel. “Het is frustrerend, want tot aan het motorprobleem was het een geweldige race. Als je in de punten rijdt en zo dicht tegen het einde van de race uitvalt, is dat flink balen. De auto was vandaag erg goed en ik was blij met de balans. Als team hadden we het niet beter kunnen doen.”

Ruzie
Na afloop van de GP van China lagen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg lagen weer met elkaar in de clinch. Rosberg beschuldigde Hamilton ervan hem tijdens de race op het circuit van Shanghai te hebben gehinderd. “Hij heeft mijn race onnodig negatief beïnvloed”, klaagde de Duitser na afloop. Hamilton zou om zijn banden te sparen langzaam hebben gereden op stukken waar Rosberg juist snelheid kon maken. Rosberg kwam hierdoor meer onder druk van Sebastian Vettel, de nummer drie, te staan. Hamilton weerlegde de kritiek van zijn ploeggenoot. “Het is niet mijn opdracht om mij druk te maken over de race van Nico. Mijn opdracht is om de auto onder controle te houden en om de auto zo snel mogelijk naar de finish te brengen. Dat heb ik gedaan”,  zei de winnaar. Rosberg reageerde verbaasd op de reactie van Hamilton. “Het is interessant voor mij om te horen dat je aan jezelf heb gedacht, Lewis”, aldus de Duitser. “Ik baal hiervan want we hebben alles juist voor de race nog doorgesproken.”