Spring naar de content

PSV heeft kampioenschap voor het grijpen

PSV heeft het kampioenschap in de eredivisie zaterdag voor het grijpen. De ploeg van trainer Phillip Cocu kan bij winst op sc Heerenveen, voor eigen publiek in Eindhoven, feest gaan vieren. PSV heeft vier speelrondes voor het einde van de competitie tien punten voorsprong op titelverdediger Ajax.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Vorige week had PSV al kampioen kunnen worden, maar was toen afhankelijk van Ajax. De Amsterdammers wonnen toen van Heracles Almelo, en de fiere koploper moest daarom nog een week wachten. PSV werd in 2008 voor de laatste keer kampioen en kan na zeven jaar wachten eindelijk de 22ste landstitel vieren. Als de ploeg van Cocu wint van Heerenveen, krijgt aanvoerder Georginio Wijnaldum uit handen van clubicoon Willy van der Kuijlen de schaal. PSV wordt dan een dag later gehuldigd in het centrum van Eindhoven.

De kampioenswedstrijd van PSV begint zaterdagavond om 19.45 uur in een volgepakt Philips Stadion. In Heerenveen treft PSV één van de vier ploegen waarvan het dit seizoen verloor. Op bezoek in het Abe Lenstra-stadion gingen de mannen van Cocu in september met 1-0 onderuit.