Spring naar de content

Zwemlegende Phelps geeft succesvolle rentree geen vervolg

Zwemlegende Michael Phelps heeft zijn daverende rentree in het wedstrijdbad vrijdag (plaatselijke tijd) geen vervolg kunnen geven. Hij wist zich bij wedstrijden in Mesa in Arizona niet te plaatsen voor de finale van de 400 meter vrije slag. De Amerikaan, in het bezit van het recordaantal van achttien olympische titels, eindigde teleurstellend als zeventiende in een tijd van 4.02,67.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Phelps won donderdag wel zijn eerste race na zijn schorsing van zes maanden. Hij versloeg onder meer zijn grote rivaal Ryan Lochte op de 100 meter vlinderslag. Phelps kwam voor het eerst sinds 2009 uit op de 400 meter vrije slag.

Schorsing
De “Baltimore Bullet” werd eind september in zijn auto aangehouden wegens een snelheidsovertreding. Na een blaastest bleek hij ook onder invloed van alcohol te verkeren. Phelps werd voor zes maanden geschorst door de Amerikaanse zwembond en tevens uit de WK-selectie gezet voor Kazan van 24 juli tot en met 9 augustus.  Hij heeft nu zijn zinnen gezet op deelname aan de Spelen van 2016 in Rio.

Onderwerpen