Spring naar de content

Na zeven jaar vol frustraties is PSV weer landskampioen

Jarenlang schalde de tekst “Eens per jaar wordt PSV kampioen” luidkeels door het Philips Stadion. Eindhoven gold na de eeuwwisseling als de voetbalhoofdstad van Nederland, met zeven kampioenschappen in negen jaar. Sinds het laatste feest in 2008 bleef het Stadhuisplein echter leeg en stil. Na zeven jaar vol frustraties, financiële problemen en koerswijzigingen is PSV nu dan weer de beste voetbalclub van Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Trainer Cocu zag zaterdagavond na de 4-1 overwinning op Heerenveen de uitgelaten taferelen bij zijn spelers na het binnenhalen van de landstitel met veel plezier aan. “Logisch dat ze nu uit hun dak gaan. Hier hebben we samen het hele jaar keihard voor gewerkt. Vanaf de eerste dag van dit seizoen hadden we maar één doel en dat was het kampioenschap. Daardoor is de ontlading nu zo groot, ook omdat PSV zo lang op de volgende landstitel heeft moeten wachten.’” Cocu sprak van een dikverdiende landstitel. “Wij hebben als staf sturing en leiding aan de spelers gegeven, maar zij hebben het ook heel goed ingevuld. We hebben onderling ook een heel innige band met elkaar. Nu is het tijd om feest te vieren. Hier doe je het allemaal voor in het voetbal. Als je dan zo’n hoofdprijs wint, moet je ook met volle teugen genieten. Ik hoop voor mijn spelers dat ze in hun loopbaan nog veel titels mogen winnen.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
hp psv1
De selectie van PSV maakt een ereronde met de schaal.

Mooi feest
Zondagavond rond 18.30 uur is de huldiging op het het Stadhuisplein in Eindhoven. Doelman Zoet heeft de supporters van zijn club opgeroepen zich te gedragen tijdens het kampioensfeest. “Ik hoop dat we een mooi voorbeeld kunnen geven aan heel Nederland”,  zei hij en doelde daarmee ongetwijfeld op de ongeregeldheden die zich de laatste jaren voordeden tijdens de huldigingen van Ajax. “We willen er met de supporters een mooi feest van maken, waarbij iedereen zich gedraagt.”