Spring naar de content

Twin Strangers: Facebookpagina helpt uw dubbelganger te vinden

Niamh Geaney en Karen Branigan zijn allebei eind twintig, komen uit Ierland en lijken als twee druppels water op elkaar. Dezelfde blauwe ogen, hetzelfde kapsel en eenzelfde vorm gezicht. Ze zouden zo zussen kunnen zijn. Maar dat zijn ze niet. Ze leerden elkaar ruim twee weken geleden kennen dankzij een Facebookpagina die Niamh met twee vrienden opzette.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Via Twin Strangers, een pagina met al bijna 150.000 likes, word je uitgedaagd om binnen 28 dagen je dubbelganger te vinden. “Ze zeggen dat er zeven personen op de wereld zijn die er precies hetzelfde uitzien als jij… wij willen ONZE onbekende tweelingbroer of -zus vinden”, zo wordt de website beschreven.

Dankzij het succes dat Niamh, een televisiepresentatrice, met haar foto had, werd de pagina in korte tijd heel populair. Er komen verzoeken vanuit de hele wereld om mee te zoeken naar een tweelingbroer 0f -zus. De vraag is zo groot, dat er geen berichten meer naar de oprichters konden worden gestuurd, omdat de inbox crashte. Er worden volgens Niamh en haar vrienden tot wel 6000 foto’s per dag ingestuurd.

Iedereen die op zoek is naar zijn of haar evenbeeld, kan een foto op de pagina laten plaatsen. Onder de foto kunnen anderen een reactie geven wanneer ze iemand kennen die veel op deze persoon lijkt, bijvoorbeeld door diegene te taggen. Als de overeenkomsten inderdaad groot zijn, is het natuurlijk de bedoeling dat er een ontmoeting plaatsvindt.

De kans dat u iemand vindt die net zoveel op u lijkt als Niamh en Karen dat doen, is misschien niet zo groot. Maar het is het proberen waard, toch?

Niamh – Meeting my doppelgängerAfter only two weeks into the competition I went to meet my first Twin Stranger who I found through the power of social media.

Posted by Twin Strangers on dinsdag 14 april 2015