Spring naar de content

Zien dit weekend: Johnny Cash, eerste Nederlandse multinational & Kovacs

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

zien dit weekend walk the lineJohnny Cash
Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis om countrymuzikant te worden. Hij valt op met zijn ruige stem en bijzondere gitaarspel. Het geld stroomt steeds sneller binnen en uiteindelijk maakt hij zelfs muziek met Elvis Presley. Dan wordt de roem hem te veel, en raakt hij aan de drugs.
‘Walk the line’, vrijdag 24 april om 22.00 op NPO3. Bekijk hier de trailer

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

zien dit weekend willem albert scholtenEerste Nederlandse multinational
Willem Albert Scholten begint in 1850 een fabriek voor aardappelmeel. Alles wijst er op dat zijn bedrijf groot zal worden, en binnen twintig jaar bezit hij een imperium met vestigingen in Pruisen en Rusland. Hans Goedkoop gaat op zoek naar de geschiedenis van deze eerste Nederlandse multinational.
‘De IJzeren Eeuw: Arme grond, rijke man’, vrijdag 24 april om 21.05 op NPO2

Portret KovacsKovacs
Sharon Kovacs heeft een donkere, rauwe stem die niet doet vermoeden dat ze nog maar 21 jaar oud is. Rasmuzikant Oscar Holleman valt van zijn stoel als hij haar voor het eerst hoort zingen. Kovacs, zoals haar artiestennaam luidt, sluit een pact met Holleman om de muziekwereld te veroveren.
‘3Doc: Wolflady’, zaterdag 25 april om 22.32 op NPO3

zien dit weekend black outBlack Out
Het is de dag voor het huwelijk van ex-crimineel Jos Vreewijk (Raymond Thiry). Hij wordt wakker met een lijk naast hem en een pistool in zijn hand. Dan wordt hij ook ineens beschuldigd van het stelen van twintig kilo cocaïne. Wat is er gebeurd? Hij heeft 24 uur om achter de waarheid te komen.
‘Telefilm: Black Out’, zaterdag 25 april om 20.00 op NPO3. Bekijk hier de trailer

Wielrennen Amstel Gold RaceLaatste voorjaarsklassieker
De wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik is de laatste van het voorjaarsseizoen. 263 kilometer lang zien renners af in de Waalse Ardennen. Vooral de klims op de La Redoute en La Roche aux Faucons staan bekend als pittig. Zal ‘onze’ Bauke Mollema de titelzege binnenhalen?
‘Studio Sport: Luik-Bastenaken-Luik’, zondag 26 april om 18.10 op NPO1

ROTTERDAM-HAVEN-CONTAINERSSlimste haven van de wereld
Rotterdam is momenteel een van de modernste havens van de wereld en probeert nog jarenlang in die positie te blijven. E-schepen, kraammachines met een joystick en een commandobrug-simulator moeten zorgen voor een virtuele haven waar computers veel taken overnemen. VPRO Tegenlicht onderzoekt wat er gebeurt als fysieke zaken veranderen in een volledig gedigitaliseerde omgeving.
‘VPRO Tegenlicht: De slimste haven van de wereld’, zondag 26 april om 21.03 op NPO2

BRITAIN-ENTERTAINMENT-FILM-AVENGERS-AGE OF ULTRONStriphelden
Superhelden zijn de laatste jaren niet meer weg te denken van het witte doek. Het grootste spektakel is Avengers, waarbij superhelden zoals Thor (Chris Hemsworth), Iron Man (Robert Downey Jr.)  en Captain America (Chris Evans) hun krachten bundelen om de wereld te redden. De eerste film bracht meer geld in het laatje dan Harry Potter en Lord of the Rings. Vanaf deze week draait het tweede deel in de bioscopen.
‘Avengers: Age of Ultron’, draait nu in de bioscopen. Bekijk hier de trailer

Onderwerpen