Spring naar de content

Schumacher junior negende bij racedebuut

Mick Schumacher heeft zaterdag zijn racedebuut gemaakt in de Formule 4. De zestienjarige zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher eindigde in de bolide van het Nederlandse team Van Amersfoort Racing als negende op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Hij was gestart vanaf de negentiende positie. “Heel tevreden en blij dat ik me zo kon opwerken in de race”, zei de jongeling na de race, wiens vader nog altijd revalideert van zijn zware skiongeluk eind 2013. De 16-jarige mocht na afloop zijn eerste prijs in ontvangst nemen: de trofee voor beste rookie.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Schumacher junior mocht verder niet veel zeggen tegen de massaal uitgerukte media. Zijn management schermt de puber zo veel mogelijk af. Mick Schumacher rijdt voor het team van Frits van Amersfoort, waar vorig jaar Max Verstappen furore maakte in de Formule 3 en zich in de kijker reed voor de koningsklasse. Ook de vader van Max, Jos Verstappen, reed in zijn beginjaren voor Van Amersfoort.

Onderwerpen