Spring naar de content

Twee jaar Willy: de leukste LuckyTV-fragmenten

Op 17 april 2013 verschijnt in de De Wereld Draait Door-rubriek LuckyTV een hilarische parodie op een interview van Mariëlle Tweebeeke en Rick Nieman met het aanstaande koningspaar. In het fragment heeft prins Willem-Alexander een zwaar Haags accent (‘Noem me maar Willy’) en lacht prinses Maximá als een paard. Inmiddels (we zijn twee jaar en 45 fragmenten verder) is Willy – de volkse evenknie van onze koning – een terugkerend nummer in de rubriek van tv-maker Sander van de Pavert. Een selectie van de meest spraakmakende Willy’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

In onze koningsspecial, die nog de hele maand april in de winkels ligt, schrijft Emma Brunt:
“Iedereen die ik ken heeft onderhand wel een paar favoriete ‘Willy’-momentjes opgenomen in zijn eigen grappenrepertoire, en het blijft leuk, hoe vaak je ze ook hoort navertellen,” zo schrijft Emma Brunt in onze koningsspecial, die nog de hele maand april in de winkels ligt. “Naar verluidt – al weet je dat nooit zeker natuurlijk – is het komische duo Willy & Max inmiddels ook populair bij de koning en de koningin, wat niet zo verwonderlijk is, want in wezen blijft het bij goedmoedige spot, van het soort dat prima past bij het imago dat ons huidige staatshoofd toch al aankleeft.”

De filmpjes (of eigenlijk: voice-overs) van Sander van de Pavert maken het koningshuis tot een sympathieke bedoening. Een top-vijf.

‘Noem me bij m’n eigen naam’
“Ik ben geen protocolfascist. Mensen moeten mij aanspreken als Willy, omdat ik daarmee op mijn gemak kan zijn,” aldus de koning in zijn allereerste Willy-filmpje. Ondersteund door een hip muziekje laat hij het Nederlandse volk weten waarom wij Willy moeten zeggen: “Ik ben geen nummer.”

‘Heel veel dank!’
Bij de dag dat Willem-Alexander werd ingehuldigd, hoorde natuurlijk ook een filmpje. Samen met Máxima en de kinderen verschijnt Willy aan het einde van de dag op het podium bij Armin van Buuren. En dat heeft het publiek geweten.

De generale repetitie
‘Lieve mensen, elke mongool begrijpt natuurlijk wel…’ Voor prinsjesdag moet worden geoefend. Ook koning Willy kan daar niet aan ontkomen. Het uitspreken van de troonrede gaat Willy zichtbaar moeizaam af en het is maar goed dat er nog even wordt gerepeteerd.

Koningsdag 2014
Willy’s eerste – en tevens laatste Koningsdag ‘oude stijl’ – was een succes. Al toeterend kwam hij aan in Amstelveen en De Rijp, waarna de gebruikelijke ronde samen met zijn vrouw volgde. De tulp die Máxima schilderde werd daarbij afgedaan als vleesroos.

Weekendje Kopenhagen
Het weekendje Kopenhagen moet Willy en Máxima goed hebben gedaan. Er werden zelfs twee filmpjes gemaakt, waarin Willy_67 zijn avontuur aan de wereld laat zien. Mooie meisjes moeten op hun knieën voor Willy en naar eigen zeggen worden ze vervoerd in een oude Turkenbak, maar verder heeft hij ‘wel een leuke dag gehad’.

Mee naar Dordrecht
‘Alex, sodemieter op.’ De boodschap van Beatrix aan zoon Willy is helder. Terwijl de voormalige koningin in de tuin bezig is, filmt Willy zijn moeder. Op de achtergrond hoor je Máxima tenenkrommend veel vragen aan Willy stellen. Onder meer of Beatrix maandag mee gaat naar Koningsdag in Dordrecht. Nukkige Beatrix moet dat allemaal nog maar zien.