Spring naar de content

Zien: bergbeklimmer filmt lawine na aardbeving Nepal, en overleeft het

De ravage die de aardbeving in Nepal zaterdag aanrichtte blijkt met de dag groter te worden. De Nepalese regering vreest dat het dodental weleens kan stijgen tot 10 duizend. Ook een deel van het Himalayagebergte bevindt zich in het getroffen gebied. Op de Mount Everest kwamen naar verluidt achttien mensen om.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Onder anderen BBC-journalist Thomas Martienssen was aanwezig op de berg toen de beving plaatsvond. Martienssen – die zes weken op de berg zou verbleven voor een verslag van het klimseizoen – was getuige van een lawine als gevolg van de beving. Sterker nog: hij zat er middenin en kon het navertellen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Duitse bergbeklimmer Jost Kobusch, ook aanwezig op de berg, kon het niet alleen navertellen; zijn camera draaide toen het kamp waarin hij verbleef werd getroffen door een lawine.

Onderwerpen