Spring naar de content

Zien: huurders Airbnb richten gigantische ravage aan

Verhuurt u uw woning weleens via Airbnb? Via het mooie principe van de deeleconomie kunt u tegenwoordig makkelijk uw huis als hotel beschikbaar stellen als u zelf op vakantie bent. Natuurlijk komt daar wel een stukje vertrouwen bij kijken, met natuurlijk het risico dat uw vertrouwen flink wordt beschaamd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Een woning in het Canadese Calgary is compleet vernield door een stel jongeren, zoals te zien in onderstaande video. De jongeren huurden het huis via Airbnb en gaven vervolgens drie dagen lang een feest. Naar verluidt kwamen maandagochtend de laatste feestgangers het huis uitlopen. Politieagent Attila Horvath heeft naar eigen zeggen nooit eerder een woning in deze staat aangetroffen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De huurders deden zich volgens eigenaren Mark en Star King voor als volwassenen die een weekend in Calgary moesten zijn vanwege een huwelijk. Het duo, dat twee jonge kinderen heeft, wilde met het extra geld eigen reisjes financieren. Dat Mark en Star maandagochtend dronken jongedames van hun bureau moesten halen, hadden ze vermoedelijk niet verwacht.

Tijdens het dagenlange feest werd de politie driemaal opgetrommeld, maar pas maandagochtend werd het festijn vanwege een gevecht in de voortuin beeïndigd. Er was toen al een grote ravage aangericht. Airbnb stelt zich erg behulpzaam op door de schade te vergoeden.

Onderwerpen