Spring naar de content

Zien dit weekend: Noord-Korea, Das Leben der Anderen & hét dagboek

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Noord-Korea
Na drie jaar lukt het presentator Tom Waes eindelijk om een bezoek te brengen aan het totalitaire Noord-Korea voor zijn programma Reizen Waes. Eenmaal aangekomen in het Aziatische land reist hij via een route die door de overheid al helemaal is uitgestippeld. Waes hoopt de lokale bevolking te spreken, maar dat wordt hem niet makkelijk gemaakt.
‘Reizen Waes: Noord-Korea’, vrijdag 1 mei om 20.31 op NPO3

zien dit weekend das lebenStasi-agent
De gezagstrouwe Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe) krijgt de opdracht om toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) te schaduwen. In de toneelwereld komt Wiesler in aanraking met het levendige milieu van liefde, literatuur en het vrije denken, en gaat hij twijfelen aan zijn eigen normen en waarden.
‘Das Leben der Anderen’, vrijdag 1 mei om 23.35 op NPO2. Bekijk hier de trailer

Concert van de vrijheid
Dit jaar vieren we 70 jaar Bevrijding. Van Velzen, Ali B en Nick & Simon (tevens ambassadeurs van de vrijheid) geven in aanloop naar Bevrijdingsdag een concert in naam van de vrijheid. Daarnaast zullen er ook verhalen over de oorlog worden voorgedragen. De presentatie is in handen van Eric Corton.
 ‘NOS 70 jaar bevrijding: Concert van de vrijheid’, zaterdag 2 mei om 21.15 op NPO2.

Magie van Anne Frank
Het dagboek van Anne Frank spreekt nog altijd mensen over heel de wereld aan. Zo ook Whoopi Goldberg, Stevie Wonder, Dan Brown, Gloria Estefan en Carice van Houten. Astrid Joosten maakte een documentaire over het beroemdste dagboek ter wereld en het belang van het papieren nalatenschap van Anne Frank.
‘De magie van het dagboek van Anne Frank’, zaterdag 2 mei op 23.35 op NPO1

Regiedebuut Ryan Gosling
Ryan Gosling mag dan een gerenommeerd acteur zijn; zijn regiedebuut Lost River werd niet goed ontvangen op het filmfestival in Cannes. Diverse filmcritici noemden de film nep, al was NRC erg te spreken over voornamelijk het camerawerk. Lost River vertelt het verhaal van moeder Billy (Christina Hendricks) die in een louche nachtclub gaat werken om een huisuitzetting te voorkomen.
‘Lost River’, draait een week in de bioscopen. Bekijk hier de trailer

Sobibor-overlevende
Jules Schelvis vertelt hoe hij als enige Nederlandse jood het transport naar vernietigingskamp Sobibor overleefde. Zijn belevingen worden ondersteund met muziek van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA) en historische beelden uit het archief van Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
‘NOS Er reed een trein naar Sobibor’, zondag 3 mei om 20.20 op NPO2

Wietteelt
Wietteelt is nog vaak onlosmakelijk verbonden aan criminaliteit. Liquidaties, bedreigingen, zwart geld – de overheid neemt nieuwe maatregelen. Zo is nu het bedrijf dat wiet levert aan de teler ook verboden. Werkt dit? KRO Brandpunt onderzoekt de hofleveranciers van de wietteelt. Hoe zijn zij met het telen in aanraking gekomen?
‘Brandpunt Reporter’, zondag 3 mei om 22.35 op NPO2

Onderwerpen