Spring naar de content
bron: anp

Bloedverwanten: Solomonica de Winter & Jessica Durlacher

Solomonica de Winter (Bloemendaal, 1997) is de oudste dochter van het schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher (Amsterdam, 1961). Moon, die met haar jongere broertje opgroeide in Californië waar het gezin een tijd woonde, publiceerde al op haar zestiende haar eerste boek, Over the Rainbow, dat in het Nederlands werd vertaald als Achter de regenboog. Ook Jessica trad trouwens in de voetsporen van haar vader, de schrijver G.L. Durlacher.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sophie van Os

Jessica Durlacher: “Moon was een heel easy going kindje, onverstoorbaar eigenlijk. Een heel blij meisje en niet moeilijk, maar als Moon iets niet wilde? No way dat het dan wél zou gebeuren. Ze kon eindeloos in haar eentje schilderen, kliederen en tekenen; dat kan ze trouwens nog steeds heel erg goed. In ons huis floreren ook overal kunstwerken van Moon aan de muur van toen.

“De liefde voor boeken ontstond toen ze een jaar of acht was. Ze vouwde stapels tekenpapier, schreef het vol met lange verhalen, maakte er tekeningen bij en niette de volgeschreven kunstwerkjes aan elkaar. Ze maakte er een compleet boek van, met een kop en een staart, een echt verhaal. Het waren wel altijd tragische verhalen, haha, met dood en verderf, een weirde sombere verhaling.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap