Spring naar de content

China heerst bij WK Tafeltennis in eigen land

De Chinese tafeltennisser Ma Long is de nieuwe wereldkampioen. Hij verzekerde zich zondag voor eigen publiek in Suzhou van zijn eerste gouden WK-medaille. Bij de vrouwen is de Chinese Ding Ning de nieuwe wereldkampioene.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

In de finale was Ma Long in zes games te sterk voor zijn landgenoot Fang Bo: 4-2 (11-7 7-11 11-4 11-8 11-13 11-4). Tweevoudig wereldkampioen Zhang Jike moest in de halve finales zijn meerdere erkennen in Fang Bo (1-4). Ma Long rekende in de strijd om een finaleplaats af met zijn landgenoot Fan Zhendong (4-1).

Chinees Ma Long  in actie tegen Tang Peng uit Hong Kong
Chinees Ma Long in actie tegen Tang Peng uit Hong Kong

De Chinese tafeltennisster Ding Ning is de nieuwe wereldkampioene. De nummer één van de wereldranglijst pakte zaterdag haar tweede wereldtitel, door landgenote Liu Shiwen in een thriller te verslaan: 7-11 15-13 11-7 11-9 9-11 4-11 11-8. Liu Shiwen had in de halve finale titelverdedigster Li Xiaoxia onttroond.

De Chinese Ding Ning poseert met haar beker
De Chinese Ding Ning poseert met haar beker

De Nederlandse tafeltennisster Li Jie werd vrijdag uitgeschakeld in het enkelspel. In de achtste finale verloor ze kansloos van de Chinese topspeelster Zhu Yuling, de nummer zes van de wereld. In het dubbelspel bereikte Li Jie met haar Poolse partner Li Qian de halve finale en won een bronzen medaille. De gouden medaille ging weer naar de kersverse wereldkampioene Ding Ning met haar partner Li Xiaoxia.

Onderwerpen