Spring naar de content

Mayweather wint 120 miljoen dollar met ‘Gevecht van de Eeuw’

Floyd Mayweather heeft zaterdagavond (lokale tijd) de veelbesproken bokswedstrijd tegen Manny Pacquiao gewonnen. De 38-jarige Amerikaan versloeg zijn twee jaar jongere op punten, de jury moest na twaalf ronden de winnaar aanwijzen van het ‘Gevecht van de Eeuw’. De bokswedstrijd in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas werd bijgewoond door Hollywoodsterren als Clint Eastwood, Robert De Niro en Denzel Washington.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De Amerikaan incasseerde minstens 120 miljoen dollar voor zijn 48e overwinning als profbokser en blijft door de zege ongeslagen. Voor de 36-jarige Filipijn betekende de nederlaag zijn zesde in 65 partijen.

Floyd Mayweather in actie tegen Manny Pacquiao
Floyd Mayweather in actie tegen Manny Pacquiao

Blessure
Pacquiao bokste met een schouderblessure. De Filipijn kon daardoor niet voluit met rechts uithalen, vertelde zijn coach Freddie Roach na de nederlaag. “In de derde ronde voelde ik pijn in de schouder. Ik kon veel combinaties niet maken vanwege die pijn”, zei hij. Ondanks zijn nederlaag hield Pacquiao meer dan 100 miljoen dollar over  aan het duel.

Nog één keer
Mayweather heeft aangegeven nog één keer in de ring te stappen. Daarna houdt hij ermee op. Dat zei de meervoudig wereldkampioen na zijn zege. “Mijn volgende gevecht is in september en ik zal ongeslagen stoppen.” Zijn laatste optreden zal geen titelgevecht zijn, kondigde de bokser, bijgenaamd ‘Money’, aan. “Het wordt tijd dat anderen om de kampioensgordels vechten. Ik ben niet hebzuchtig”, aldus de man die in het bezit is van de wereldtitels van de bonden WBC, WBO en WBA in het weltergewicht en wereldkampioen halfzwaargewicht is bij de WBC. Als Mayweather er in slaagt zijn ongeslagen status te behouden en in september zijn 49e partij wint, evenaart hij het record van bokslegende Rocky Marciano.