Spring naar de content

Twee doden schietpartij Garland. Wilders: ‘doorgaan met strijd’

Geert Wilders zegt nooit te buigen voor geweld en terreur en gaat door met zijn strijd tegen de islamisering in Nederland en daarbuiten. Hij liet dat maandag in een sms weten in een reactie op de aanslag die werd gepleegd op de bijeenkomst in de Verenigde Staten waar hij sprak. Daarbij vielen twee doden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

“Dit is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Maar mijn enige antwoord is doorgaan, al wordt het er niet makkelijker op. Maar ik zal nooit buigen voor geweld en terreur en voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de islamisering blijven strijden in Nederland en daarbuiten. Maar erg heftig was het wel vandaag.”

De PVV-leider had het gebouw net verlaten toen twee mannen vanuit een auto een agent onder vuur namen die bij het gebouw stond. In zijn toespraak stelde hij: “De islam kent geen humor.” Bij die bijeenkomst werd ook een wedstrijd met Mohammed-tekeningen gehouden. Wilders nodigde de organisatoren uit naar Nederland. “Ik nodig jullie uit naar Nederland te komen met deze tentoonstelling. Ik zal jullie helpen deze cartoons in het gebouw van het Nederlandse parlement tentoon te stellen (-) Mohammed afbeelden is een handeling van bevrijding.”

Symbool
Wilders herhaalde zijn pleidooi om de invloed van de islam in westerse samenlevingen terug te dringen. “Geen islam meer, geen moskeeën meer, geen islamitische scholen meer. Het is tijd voor onze eigen cultuur en erfgoed.” De Amerikaanse staat Texas waar hij te gast was, loofde hij als een symbool van ‘strijdbaarheid, trots en onafhankelijkheid’.

Onderwerpen